Officiële Aankondiging, 16 Novembre 1999

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

Officiële Aankondiging

16 November 1999

Moo!

Namens distributed.net ben ik verheugd om mee te delen dat we de ontwikkeling en test fases van CSC (CS-Cipher Challenge) hebben afgerond. We zijn klaar voor een grootschalige uitrol, inzet en start. Op 17 november om 00:00GMT zullen we de nieuwste RC5/DES/CSC clients (dnetc446) en proxies (v311) vrijgeven. Hoewel we werken aan versies voor elk platform zullen niet alle versies direct klaar zijn. Gebruikers kunnen de CSC web pagina bezoeken voor meer informatie over de start van dit project.

CSC is een encryptie uitdaging die georganiseerd wordt door CS Communications and Systems. Deze uitdaging zal één jaar duren en is begonnen op 17 maart 1999. CS Communications and Systems wil aantonen hoe zwak een 56-bit sleutel is tegen brute kracht aanvallen. Distributed.net heeft deze uitdaging aanvaard.

Een prijs van 10.000 Euro ligt klaar voor de winnaar. Zoals gewoonlijk zal distributed.net de prijs verdelen volgens de 60/20/20 methode. 60% van de prijs gaat naar de meest populaire non-profit organisatie, 20% gaat naar de winnaar (of indien de winnaar een team is, 10% naar het team van de winnaar en 10% naar de winnaar zelf). De resterende 20% gaan naar distributed.net om de kosten te dekken en verdere ontwikkelingen mogelijk te maken.

Ik wil de honderden mensen bedanken die meegewerkt hebben aan onze CSC beta test de afgelopen week. De test verliep vrijwel vlekkeloos en de hulp die door de gebruikers geboden is bleek van onschatbare waarde voor het opruimen van de laatste bugs in de nieuwe client-programma code.

De nieuwe clients zijn te vinden op http://www.distributed.net/csc/clients.html. Haal de nieuwste versie van de client op zodra deze uitkomen en begin CSC te kraken. We kunnen dit project in no-time afronden wanneer we allen samenwerken.

Bedankt voor jouw blijvende steun! Daniel Baker <dbaker@distributed.net>