Difference between revisions of "Source/nl"

From distributed.net
Jump to navigationJump to search
(Created page with '{{DISPLAYTITLE:Publieke broncode}}__NOTOC__ ==hier is de publieke broncode!== distributed.net heeft veel van de SQL en run code die gebruikt wordt door de statsserver vrijgegeven…')
 
Line 31: Line 31:
 
      
 
      
 
===Ik krijg mijn broncode niet door <zet-hier-je-favoriete-compiler/OS/hardware>!===
 
===Ik krijg mijn broncode niet door <zet-hier-je-favoriete-compiler/OS/hardware>!===
Stuur een e-mail naar [mailto:bovine@distributed.net Jeff Lawson] en we zullen samen een oplossing trachten te vinden.
+
Stuur een e-mail naar {{sendmail|bovine}} en we zullen samen een oplossing trachten te vinden.
   
+
 
 
===Ik wil stukken van deze broncode gebruiken in mijn eigen project.===
 
===Ik wil stukken van deze broncode gebruiken in mijn eigen project.===
 
Stuur een e-mail naar [mailto:bovine@distributed.net Jeff Lawson], [mailto:daa@distributed.net Dave Avery] over je project. Meestal vragen we een vermelding van het DCTI-werk (en de originele auteur als die bekend is) in je broncode en executable en dat de toekomstige verbeteringen opnieuw naar ons gestuurd worden.
 
Stuur een e-mail naar [mailto:bovine@distributed.net Jeff Lawson], [mailto:daa@distributed.net Dave Avery] over je project. Meestal vragen we een vermelding van het DCTI-werk (en de originele auteur als die bekend is) in je broncode en executable en dat de toekomstige verbeteringen opnieuw naar ons gestuurd worden.

Revision as of 09:35, 10 August 2010

hier is de publieke broncode!

distributed.net heeft veel van de SQL en run code die gebruikt wordt door de statsserver vrijgegeven! Je kan nu naar de broncode van de stats (en de code van een aantal utilities) kijken op cvs.distributed.net

Er zijn veel dingen veranderd sinds de laatste update. Het meest opvallend is waarschijnlijk het toevoegen van de MacOS code en de laatste versie van de Altivec core van Dan Oetting. Happy compiling :)

  • De oude tar-bestanden zijn hier opgeslagen.

Hier is de broncode van een aantal publiek-domein distributed.net programma's:

een korte Vraag- & Antwoordlijst over de publieke broncode:

Kan ik een werkende distributed.net-client bouwen met deze broncode?

Neen. Zelfs wanneer deze broncode met de buffer-updating routines worden geleverd zijn ze zeker niet compatible met de buffers die door de volledige client worden gegenereerd.

OK, ik heb het net gedownload, wat moet ik nu doen?

Als je op een Unix-box zit, typ je "./configure list". Dit toont een lijst van mogelijke doelen. Als je hardware/software zich niet in de lijst bevindt, open je het configure script en tracht je je eigen versie te maken. Het is niet zo enorm moeilijk. Als configure een Makefile gemaakt heeft, type je "make" en alles wordt gecompileerd.

Als je zo ongelukkig bent dat je geen toegang hebt tot de wondere wereld van Unix, zal je een Makefile / Project file moeten zoeken die geschikt is voor je computer. Zoek naar makefile.vc (MS Visual C++), makefile.wat (Watcom for DOS, NetWare, Win16, OS/2, Win32cli), smakefile (Amiga), Platforms/beos/* (BeOS met CodeWarrior vermoed ik), make-vms.com (VMS).

Wat is dat NASM-ding?

Het staat voor Network-wide Assembler. Het is een overdraagbare x86 assembler, met MS/Intel-achtige syntax. De NASM homepage bevindt zich hier.

OK, ik heb nu een uitvoerbaar bestand, hoe werkt het?

Typ gewoon "./rc5des --help" en je zal een lijstje van beschikbare opties en commando's krijgen.

Als ik mijn source gecompileerd krijg, betekent dat dan dat ik een nieuwe client heb gemaakt?

Kijk op de porteren pagina en volg de instructies.

Ik krijg mijn broncode niet door <zet-hier-je-favoriete-compiler/OS/hardware>!

Stuur een e-mail naar bovine@distributed.net or email submission form en we zullen samen een oplossing trachten te vinden.

Ik wil stukken van deze broncode gebruiken in mijn eigen project.

Stuur een e-mail naar Jeff Lawson, Dave Avery over je project. Meestal vragen we een vermelding van het DCTI-werk (en de originele auteur als die bekend is) in je broncode en executable en dat de toekomstige verbeteringen opnieuw naar ons gestuurd worden.

Ik heb mijn eigen core voor een andere processor geschreven, of een die veel sneller is dan die van jullie!

Prachtig! We verwelkomen met plezier je bijdrage aan wijzigingen zodat we ze kunnen integreren in toekomstige versies van onze client. Daarnaast, wanneer je bovenstaande code begrijpt en er graag mee speelt, stuur dan een e-mail naar de vermelde personen! We zoeken altijd mensen die goed kunnen programmeren en zich willen bezighouden met een specifiek aspect van de client code.

Waarom is distributed.net nog steeds niet compleet 'open-source' met alle onderdelen van de code

Hoewel we alle code die zich op deze pagina bevindt publiekelijk beschikbaar stellen, is het nog steeds nodig om sommige stukken van de code niet beschikbaar te maken voor algemene distributie. Dit is inderdaad een van de zaken die we willen gaan oplossen.

Eerlijk gezegd elimineert het uitbrengen van binary-clients nog steeds niet de mogelijkheid tot sabotage omdat het vrij eenvoudig is voor een persoon met kennis om de binary te disassembleren of aan te passen. Het is eigenlijk een idiote zaak, dus we raden je aan om het niet te proberen. Inderdaad is veiligheid door geslotenheid niet altijd veilig, en we beweren ook niet dat het dat is.

De broncode die beschikbaar is op deze pagina zijn alle algoritmes die belangrijk zijn. De enige code die niet beschikbaar is, zijn de bestandstoegang-code en de netwerkcommunicatie-code welke niet bepaald interessant is (en niet aangenaam om te begrijpen). De berekeningsalgoritmes en platform-specifieke optimalisaties die zich in dit pakket bevinden zijn de zaken waar je naar wil kijken als je wil weten hoe de client werkt of als je denkt de snelheid van de client voor je processor te kunnen verbeteren.

Een document dat veel van de aspecten in meer detail belicht is beschikbaar voor de geinteresseerde lezer. Dit gaat ook in op de meer algemene discussie over Operational Code Authentication.