CSC Project

From distributed.net
< CSC
Jump to navigationJump to search

sleutel gevonden

Het CSC project is voorbij. Op 16 januari 2000, kort voor 0630 GMT kregen we de winnende sleutel binnen (00438EF36FE3FC21 voor de die-hards) van een Sparc uit de VS. De geheime boodschap was:

CS-Cipher a ete presente en mars 97 a 'Fast Software Encryption' (PARIS). Congratulations to the winner!

De Winnaar is Paul Ilardi, student aan de University of Rochester. Wij feliciteren Paul van harte!

We laten een paar webpagina's staan uit nostalgie:

  • Onze [[Csc-announce-dbaker/nl | project start aankondiging] is te bekijken (als ook de eerste 'voltooid' aankondiging).

introductie van CSC

distributed.net leidt een nieuwe cryptografische wedstrijd waarin een 56-bit sleutel gekraakt wordt. De boodschap is gecodeerd met CS-Cipher.

De CS-Cipher Challenge wordt georganiseerd door CS Communications & Systems en zal één jaar duren, tot 17 maart 2000. Het is de bedoeling aan te tonen hoe zwak een 56-bit sleutel is tegen brute kracht aanvallen. Er staat een prijs van 10.000 Euro , dus download een client en start het kraken van CS-sleutels!

Het CS-Cipher Algoritme is een 'symmetrisch blok cipher'. Dit betekent dat dezelfde sleutel wordt gebruikt om een boodschap de coderen en te decoderen. Het algoritme ondersteunt een variable sleutellengte van 0 tot 128 bits en codeert en decodeert berichten in blokken met een vaste grootte van 64 bits.