Project DES

From distributed.net
< DES
Jump to navigationJump to search

DES-iii: een succes! eindigde op 19 januari 1999 om 7u PST.

De DES-iii wedstrijd eindigde succesvol op 19 januari 1999 om 7u PST. Lees het persbericht van distributed.net en het persbericht van RSA Labs! Er zijn ook statistieken in grafische vorm van de wedstrijd beschikbaar!

des-iii: een terugblik

RSA heeft op 12 december 1998 officiëel aangekondigd dat hun volgende DES wedstrijd DES-III genoemd zal worden. Om deze uitdaging aan te kunnen, heeft distributed.net opnieuw de niet gebruikte processortijd van computers van over heel de wereld ingezet. Er zouden maximaal 256 sleutels getest moeten worden om de juiste te vinden. DES-III is van start gegaan op 18 januari 1999 om 9u PST.

Daarnaast was er tevens een tijdslimiet aan deze wedstrijd verbonden.

tot 24 uur om 10.000 dollar te winnen
tot 48 uur om 5.000 dollar te winnen
tot 56 uur om 1.000 dollar te winnen
meer dan 56 hours - niets

Om deze enorme rekenkundige uitdaging te volbrengen, vroegen we je een speciaal client programma te draaien op je computer en het toe te staan een verbinding te maken met onze speciale proxy servers. Wanneer het client programma draaide, werden aan je computer blokken van mogelijke sleutels toegewezen om te testen. Hoe meer computers we samen hebben, hoe groter de gezamenlijke kracht zal zijn. Elke computer met een betrouwbare internetverbinding volstaat om mee te doen.

Indien je meer wil weten over de DES wedstrijd, surf dan even naar deze sites:

historische des wedstrijden

De originele [DES-I wedstrijd werd voltooid op 17 juni 1997 door het samenwerkingsverband van Rocke Verser. Hoewel distributed.net geen poging deed deel te nemen aan deze wedstrijd, waren we op dat ogenblik volop bezig met de RC5-56 wedstrijd.

In de tweede wedstrijd, de RSA DES Challenge II-1 wedstrijd, nam distributed.net officiëel deel in een gecoordineerde poging en voltooiden ze de wedstrijd op 23 februari 1998! Lees onze aankondingen van onze overwinning van Nugget en Duncan over de DES-II-1 wedstrijd. Of kijk eens naar de Lijstaankondingen van het DES-II-1 project.

De RSA DES-II-2 wedstrijd werd gewonnen door de EFF DES Hardware Cracker op 17 juli 1998, hoewel distributed.net slechts een klein stukje achter hen stond in keyrate. Je kan een aantal nieuwsartikels over de EFF overwinning lezen.

De DES-III wedstrijd begon op 18 januari 1999 om 9u PST en werd afgerond op 19 januari 1999 om 7u PST door distributed.net. Dit was minder dan 24 uur. Tijdens deze wedstrijd werkte distributed.net samen met de EFF Hardware Cracker om deze rekenkracht te bundelen met de duizenden individuele computers die onze client-programmas uitvoerden.