Prosjekt DES

From distributed.net
< DES
Jump to navigationJump to search

des-iii: Suksees!

DES-III ble avsluttet med suksees den 19. Januar 1999 klokken 19:00 PST. Les distributed.net sin pressemelding og RSA sin pressemelding. Du kan også se Avsluttende prosjekt statistikk.

des-iii: i tilbakeblikk

På 12. desember, 1998 så annonserte RSA at de offisielt ville sponse en DES-III konkurranse, som ville starte 18. januar, 1999 klokken 9am PST. For å møte denne utfordringen, så planla distributed.net igjen å bruke den ledige prosessorkraften på datamaskiner over hele verden til å teste opp til 256 nøkler for å finne den rette.

I tillegg så plasserte RSA strenge tidsbegrensninger

opptil 24 timer for å vinne $10,000
opptil 48 timer for å vinne $5,000
opptil 56 timer for å vinne $1,000
mer enn 56 timer - ingenting

For å fullføre denne store kalkulasjonen så trengtes det tusenvis av folk rundt omkring på internett for å hjelpe oss ved å kjøre et spesielt program på deres maskin som tillot deres maskiner å koble til en av våre koordinerende tjenere. Når klient programmet kjørte, ble datamaskinen tilegnet en blokk med arbeid for å teste og avgjøre om en løsning finnes i den blokka. Med dette systemet, jo flere datamaskiner vi hadde jobbende for oss, jo fortere ville den kombinerte innsatsen bli. En hvilken maskin med en passe tilkobling til internett var brukbar for vår hensikt.

For å gjøre ting enda mer interessant, distributed.net jobba for å tillate EFF hardware Deep Crack å delta i samarbeid innenfor distributed.net. Dette tillot oss å forene dens regnekraft med de tusenvis av allerede installerte distributed.net klientene som jobbet via internett. Til tross for den ekstreme regne kraften som EFF Deep Crack har, distributed.nets tusenvis av klienter gikk forbi EFF i innsats med en faktor av 2 i hastighet.

Det viste seg så, at distributed.net var suksesfylt 100% i vår innsats, og DES-III endte i suksees den 19nde januar, 1999 klokken 07:00 PST, med en løsning innen 24 timer.

Hvis du vil vite mer om tidligere DES konkurranser, så vil du kanskje besøke noen av disse sidene:

andre tidligere DES utfordringer

Den originale DES-I utfordningen ble fullført 17. Juni 1997 av Rocke Versers samlede innsats. Distributed.net gjorde inngen innsats i dette prosjektet, men vi jobbet med RC5-56 på denne tiden istedet.

I den andre utfordningen, RSA DES Challenge II-1, distributed.net deltok offisielt i en samlet innsats og fullførte det den 23. februar 1998! Les vår vinner-medelelse fra Nugget og Duncan om den siste DES-II-1 konkurransen. Eller ta en titt på List Announcement av DES-II-1 fullføringen.

RSA DES-II-2 konkurransen ble vunnet av EFF DES Hardware Cracker den 17. juli 1998, men distributed.net lå tett bak med EFF når det gjelder reell hastighet. Du kan se forskjellige nyhets artikler angående EFFs fullføring.

http://www.rsasecurity.com/rsalabs/des3/ DES-III] utfordringen startet 18. januar 1999 klokken 2100 PST, og ble fullført 19. januar, 1999 klokken 0700 PST av distributed.net på under 24 timer. Iløpet av denne utfordringen, samarbeidet distributed.net med EFF DES Hardware Cracker slik at dens regnekraft kunne bli kombinert med tusenvis av uavhengige datamaskiner som allerede kjørte våre klienter.