Nieuws

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

OGR-24 Successvol Volbracht

Op 13-Okt-2004 werd de laatste stomp van het OGR-24 project teruggezonden en daarmee is de Optimale Golomb regel met 24 merktekens eens en voor altijd gekend. Dit na 4 jaar rekenen door de distributed.net deelnemers.

RC5-64 Successvol Volbracht

Op 14-Jul-2002, na 1757 dagen zoeken is de winnende sleutel van RSA Labs' RC5-64 project teruggevonden door distributed.net. 0x63DE7DC154F4D039 werd teruggestuurd door een P3-450 in Japan draaiende onder Windows 2000.

dnetware Nu Beschikbaar

Distributed.net heeft een ruim aanbod artikelen met ons graphisch ontwerp geintroduceerd , genaamd dnetware. Deze artikelen worden geleverd door CafePress.com die de bestelling, verwerking, fabricage en levering afhandelt. Ontdek het hele gamma op onze dnetware pagina samen met bestel mogelijkheden en de dnetware FAQ.

distributed.net and United Devices join forces

Op 27 november 2000 kondigt Distributed Computing Technologies, Inc, distributed.net, aan dat het een strategisch partnerschap is aangegaan met United Devices, Inc. uit Texas. United Devices (www.ud.com) is een leidend bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van commerciele technologie voor gedistribueerde computer technologie.

Volgens de voorwaarden van de alliantie zullen distributed.net en United Devices blijven bestaan als twee onafhankelijke organisaties die verschillende maar complementaire doelen dienen. De twee bedrijven zullen een cooperatieve relatie aangaan en samenwerken om de ontwikkeling en de aanvaarding van grootschalige gedistribueerde computer technologie verder te bevorderen.

Veertien leden van distributed.net komen in dienst van ontwikkelings en strategische teams van United Devices in Austin, Texas en Berkeley, California, waar een nieuwe ontwikkelingsteam zal worden opgericht. Jeff Lawson, medeoprichter van distributed.net zegt: "Met het steeds groter worden van onze populariteit en de schaal waarop we bezig zijn, kost alles ook steeds meer tijd. Deze stap is de natuurlijke progressie voor ons en stelt ons in staat onze aandacht te richten op dat wat we nog steeds het liefst doen."

Lees het hele artikel.

OGR Project

Roohead.gif
Het OGR project is opnieuw gestart met nieuwe clients op donderdag 13 juli 2000 om ongeveer 22:00 UTC. De eerste doorloop van OGR-24 is volbracht en distributie van OGR-25 is begonnen op 1 Augustus 2000. De bevestigings doorloop van de OGR-24 stubruimte loopt op het moment parallel met OGR-25 distributie

Hoewel er al vanaf dnetc client versie v2.8002.446 OGR code aanwezig is, zullen blokken van versies voor v2.8009.460 niet geaccepteerd worden. We vragen je dan ook je clients te updaten naar v2.8009.460 of hoger. Deze clients zijn al een tijdje beschikbaar en je moet dus echt de tijd nemen om zoveel mogelijk clients te gaan updaten.

Zelfs als je niet meedoet aan de OGR projecten is het een goed idee om je clients te upgraden. Er zijn namelijk grote verbeteringen aangebracht in het netwerk- en buffermanagement. Lees het 'veranderingen' (engels) document voor een volledige lijst met aanpassingen.

Je kunt jouw contributie aan het OGR project bekijken in de OGR statistieken. Voor informatie over veranderingen in de statistieken kan je het volgende document (engels) raadplegen.

RC5 Project

Cowhead.gif
Project RC5-64 is nu bijna 1100 dagen bezig en we hebben nu meer dan 30% van de sleutelruimte gecontroleerd, meer dan 21 miljard werkeenheden. Deze prestatie is geleverd door bijna 270.000 deelnemende emailadressen. Het aantal teams is gegroeid naar meer dan 10.00. Op dit moment is ongeveer de helft van deze teams actuef. Zie RC5-64 stats voor actuele project statistieken.

Banners

De distributed.net advertentie banner afdeling is herzien en verouderde banners zijn verwijderd. We hebben weliswaar veel banners voor het RC5-64 project, maar OGR project banners schitteren vooralsnog door hun afwezigheid en contributies op dit gebied zijn van harte welkom.

Statistieken

The code voor de statistieken is nu open source. Je kunt de code inzien in onze Public CVS Repository. Postgres is de databasesoftware die gebruikt wordt om bij te houden welk werk is gedaan en om rapporten te maken.

IRC and .plans

Ons IRC kanaal , #distributed op CuckooNET, is een plaats waar je altijd weer het meest recente nieuws over distributed.net te weten komt. Als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van IRC, lees dan de hulp bij het gebruik van IRC om ermee te beginnen.

Staf .plans bieden ook actuele informatie betreffende onze projecten en algemene distributed.net issues.