Difference between revisions of "Main Page/no"

From distributed.net
Jump to navigationJump to search
(page title)
Line 1: Line 1:
{{DISPLAYTITLE:Node Zero}}__NOTOC__
+
{{DISPLAYTITLE:distributed.net}}__NOTOC__
 
==Velkommen{{anchor|The Organization}}==
 
==Velkommen{{anchor|The Organization}}==
 
Velkommen til distributed.net - "et samlested for distribuert databehandling."
 
Velkommen til distributed.net - "et samlested for distribuert databehandling."

Revision as of 23:12, 30 November 2011

Velkommen

Velkommen til distributed.net - "et samlested for distribuert databehandling." Vi er midt i jobben med å oppdatere sidene, så hvis noen sider kommer opp på engelsk, er det fordi vi ikke har gjort dem ferdig ennå. Vær vennlig å ha tålmodighet. En god begynnelse er å lese "Hvordan hjelpe". De aller fleste spørsmålene dine vil du antagelig finne igjen i våre FAQ'er eller de vil dukke opp i våre mailing-lister. Hvis du ønsker å gi økonomisk eller annen støtte til distributed.net sine forskjellige prosjekter, se vår donasjons-side.

  • distributed.net planer er på nett.
  • Legg vår nye logo på desktopen din.

Akkurat nå...

Hva er Distributed.Net?

Som en "løst knyttet" gruppe data-brukere fra hele verden, tar vi mot utfordringer som krever tilgang på masse prosessorkraft. Vi løser disse ved å ta i bruk den distribuerte prosessorkraften fra våre medlemmers datamaskiner. Derav navnet, "distributed.net". Les mer om dette i vår kunngjøring.

Hvordan kan du delta?

Moo!

Det er svært enkelt å delta i våre konkurranser. Alt du trenger å gjøre, er å laste ned et lite klient-program som kontakter våre servere og henter ned data fra det pågående prosjektet til prosessering. Klienten jobber bare den tiden datamaskinen ikke er i bruk, så når du vil bruke maskinen selv, vil klienten automatisk bruke mindre prosessorkraft, til du igjen slutter å bruke maskinen. For mer informasjon om hvordan du laster ned og kjører klienten se vår "Hjelpe-side.

Hva tjener du på alt dette?

Det er flere grunner for hvorfor du burde melde deg på. For det første så ønsker vi er å utforske mulighetene som ligger i distribuert prosessering. Sammen kan vi lære mer om denne nye måten å gjøre dataprosessering på. For det andre, hvis vi finner løsningen på RSAs utfordring, vinner vi $10,000, og av dette er det $1000 eller $2000 til deg, hvis din maskin finner nøkkelen. For det tredje har vi noen lekre statistikker. Jo mer data du prosesserer, jo høyere kommer du på lista, og du må jo slå kompisene dine, ikke sant? ;)

Tre seire for distributed.net så langt...

Vår første seier ble kunngjort kl. 13:25 GMT den 19. Oktober 1997. Da fant vi den korrekte nøkkelen i "RSA Labs' RC5-32/12/7 56-bit secret-key" konkurranse. RSA Labs' bekreftet at nøkkelen 0x532B744CC20999 ga oss meldingen vi hadde lett etter i 250 dager, i klartekst...

Vår andre seier ble kunngjort den 24. februar 1998, og markerte at vi hadde funnet løsningen på "RSA Labs' DES-II-1 56-bit secret-key" konkurranse. Nøkkelen 76 9E 8C D9 F2 2F 5D EA ble oppdaget etter 40 dagers arbeid.

Den 19. januar 1999 ble datoen for vår tredje seier, da vi fant løsningen på "RSA Labs' DES-III 56-bit secret-key" konkurranse. Denne gangen koordinerte vi vår innsats med Electronic Frontier Foundation sin DES Cracker maskin som fant den korrekte nøkkelen på mindre enn 24 timer.

Besøk vårt presserom for mer informasjon og for å lese våre kunngjøringer.

Trenger du mer informasjon?

Hvis du vil vite mer om prosjektet vårt, prøv følgende linker:

  • Les vår "Hvordan hjelpe".
  • Det finnes flere FAQ'er.
  • Vi har mailing-lister man kan melde seg på.
  • Våre internasjonale medlemmer kan kontakte sin regionale representant, som kan besvare spørsmål på flere språk.
  • Du treffer alltid folk på vår IRC kanal "#distributed" på irc.distributed.net.
  • Bare ved å surfe gjennom sidene, vil du finne masse interessant!

Hvordan kan du hjelpe distributed.net?

I tillegg til å kjøre klienten og hjelpe til med å løse utfordringen, finnes det andre ting du kan hjelpe til med, ting som krever lite eller ingen innsats fra din side. Les mer om dette på vår "Hvordan donere" side.

Hvem er bak prosjektet?

Siden starten i 1997, har vi vokst til et formidabelt nettverk av brukere over hele verden. De fleste av oss kjører bare klienten, men på vår "rolleliste" finner du folkene som administrerer nettverket og programmerer nye klienter.