Missie

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

Missie

distributed.net gelooft in de mogelijkheden en het potentiëel van gedistribueerde computertechnieken. Onze missie uit drie onafhankelijke delen: ontwikkeling, implementatie en promotie, allen ten gunste van de vooruitgang van gedistribueerde verwerking.

We ontwikkelen open, overdraagbare, snel aanpasbare software van de hoogste kwaliteit. Daarnaast ontwikkelen we ook netwerken en andere noodzakelijke infrastructuur om die software te ondersteunen. We doen dit door onderzoek naar gedistribueerde computertechnieken actief te steunen.

We zetten onze software op om een immense, wereldwijde gedistribueerde computer te vormen die in staat is grootschalige problemen op te lossen en die een beschikbare hoeveelheid aan computerkracht kan leveren aan projecten die dit vereisen. Het opzetten van dit systeem zal tevens demonstreren dat de toepassing van zowel gedistribueerde computertechnieken als van onze software praktijk is.

En tenslotte promoten we gedistribueerde computertechnieken door het aanmoedigen van wereldwijde deelname en bijdrage in computerkracht, bandbreedte en kennis; door het aanbrengen van een discussieforum; en door het verhogen van het bewustzijn op Internet en daarbuiten.