Officiellt Meddelande, 16 November 1999

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

Officiellt Meddelande

16 November 1999

Moo!

Som representant för distributed.net, har jag äran att meddela att vi nu är klara med utvecklingen och testningarna inför CSC-projektet. Vi är nu redo för att starta igång projektet på allvar. 17 November kl. 01:00 svensk tid, kommer vi att lägga ut de senaste RC5/DES/CSC-klienterna (dnetc446) samt proxyservrar (v311). Trots att vi arbetar hårt för att porta programvarorna till samtliga plattformar, kommer de inte att kunna vara klara samtidigt. Användare kan besöka CSC-webbsidan för mer information om hur projektet inleds.

CSC är en krypteringstävling som organiseras av CS Communications and Systems. Tävlingen är tänkt att pågå i ett år, med start 17 mars 1999. CS Communications and Systems vill på detta sätt demonstrera hur svag en 56-bitars nyckel är mot s.k. brute force-attacker. Då syftet med projektet är detsamma som de tidigare utmaningar vi har anammat, har distributed.net antagit även denna utmaning.

Ett pris på 10.000 Euro har erbjudits vinnaren. Som vanligt planerar distributed.net att distributera pengarna enligt vår 60/20/20-metod. 60% av prispengarna går till den mest populära ideella organisationen. 20% går till vinnarnen (eller, om vinnaren är ett lag, 10% till vinnaren, och 10% till laget som vinnaren är med i), och 20% går till distributed.net för att täcka kostnader och framtida utvecklingar.

Jag skulle vilja tacka de hundratals personer som deltog i vårt CSC-betalag under de senaste veckorna. Testet förlöpte ganska smärtfritt, och den feedback vi fick från användarna gav oss ovärderlig information om de återstående buggar som fanns i klientkoden.

De nya klienterna finns på sidan http://www.distributed.net/csc/clients.html så vi vill be dig att ladda hem den senaste klienten för din plattform, och börja knäcka CSC. Det här är en lätt nöt att knäcka, så länge som vi arbetar tillsammans!

Tack för att du fortsätter stödja oss! Daniel Baker <dbaker@distributed.net>