Statistieken Tutorial

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

Introductie

Deze tutorial probeert je de belangrijkste informatie te geven die je nodig hebt om gebruik te maken van de statistieken server. Hij is ook bedoeld om de verschillende diensten die worden aangeboden aan de deelnemers aan distributed.net toe te lichten. De statistieken server is ook wel bekend als stats server of Blower en je kan hem hier vinden: http://stats.distributed.net/.

Als je nu voor het eerst in aanraking komt met distributed.net neem dan rustig de tijd om het volgende onderdeel te lezen waarin wordt uitgelegd hoe je met de stats server om kunt gaan. Mocht je nog steeds vragen hebben of moeilijkheden tegenkomen nadat je alle documentatie over de statsserver goed hebt doorgelezen, dan kan je contact opnemen met tech support op help@distributed.net.

Nieuwe deelnemer, stap voor stap

Als eerste moet je gecontroleerd hebben of het emailadres dat je in je client hebt ingesteld een echt emailadres is waar je ook echt email kan ontvangen zoals je wachtwoord voor je persoonlijke statistieken en waar de staf van distributed.net contact met je op kan nemen als je de gelukkige winnaar mocht zijn van een van onze projecten waar een geldprijs mee te verdienen is.

De tweede stap de je moet doen is je client starten en wachten tot er gecontroleerde werkeenheden zijn ge'flusht' naar het proxynetwerk van distributed.net. Ergens tussen 0 en 24 uur nadat je client geflusht heeft, zal onze statsserver ontdekken dat je een nieuwe deelnemer bent en hij zal jouw statistieken en je rang publiceren.

Daarna zoek je je persoonlijke statistieken op de statsserver op en kan je ze bekijken. Als je bijvoorbeeld meedoet aan het RC5-64 project, klik dan op de 'RC5-64' link vanaf de http://stats.distributed.net/ pagina. Je wordt dan geleid naar de http://stats.distributed.net/rc5-64/ pagina waar je bovenin je email in het zoekveld 'Participant Stats' kan ingeven.

Als je je volledige emailadres ingeeft of als de zoekopdracht maar 1 resultaat geeft, krijg je meteen je persoonlijke statistiekenpagina te zien. Als je een meer algemene zoekterm hebt ingegeven in het 'zoek deelnemersstatistieken' formulier, dan krijg je een pagina te zien met daarop de 50 eerst gevonden deelnemers die aan jouw zoekterm voldoen. Als je vanaf daar klikt op de naam van een deelnemer, krijg je de bijbehorende statistiekenpagina te zien.

Je persoonlijke statistiekenpagina voor een van onze projecten bevat alleen statistieken die betrekking hebben op dat ene project. Als je deelneemt of hebt deelgenomen aan meerdere projecten van distributed.net, dan heb je net zoveel persoonlijke statistiekenpagina's als projecten waarvoor je status van gecontroleerd werk hebt gerapporteerd. De statistieken website is opgedeeld in een onderdeel per project. Je kunt bij ieder onderdeel komen vanaf de links in de tabel met de projecten op http://stats.distributed.net/.

Tenslotte zal je een aanvraag moeten doen om je wachtwoord opgestuurd te krijgen naar het email adres dat je in je client hebt ingegeven en dat ook leidt naar je persoonlijke statistiekenpagina. Om dit voor elkaar te krijgen moet je op (een van) je persoonlijke statistiekenpagina('s) kijken en klikken op de link helemaal onderaan de pagina waar staat: "I cannot remember my password. Please email [lees hier je eigen mail adres]'s password.". Als je op die link hebt geklikt, verwacht dan snel een email met je statistieken wachtwoord.

Let op: je statistieken wachtwoord wordt niet automatisch naar je toegemaild als je je eerst pakketen met werk hebt geflusht naar onze servers. Om een wachtwoord te krijgen moet je echt de procedure volgen die in de vorige paragraaf beschreven staat.

Team en persoonlijke statistieken opzoeken

Je kunt persoonlijke statistieken opzoeken door het zoekveld bovenaan de statistiekenpagina van het project waar je in geinteressert bent te gebruiken. Als je je volledige emailadres invult kom je automatisch terecht op je persoonlijke statistiekenpagina voor dat project. Als een een meer generieke zoekterm ingeeft, krijg je de (maximaal 50) beste passende resultaten. Je kan dan op een link klikken om de persoonlijke statistiekenpagina van de betreffende gebruiker te bekijken.

Het opzoeken van team statistieken werkt vrijwel hetzelfda als het opzoeken van persoonlijke statistieken. Geef de teamnaam of het teamnummer op in het invulveld bovenin een van de statistieken pagina's en je komt automatisch terecht op de statistiekenpagina van het team dat je wilt zien. Je kunt ook een deel van de teamnaam opgeven om een lijst te krijgen met alle teams die je zoekterm in hun naam hebben. Klik op de naam van een team om de statistieken van dat team te bekijken voor het betreffende projec.

Je statistiekenpagina aanpassen en gebruikersinstellingen


Wanneer je je statistieken wachtwoord hebt gekregen kan je je gebruikersinstellingen veranderen op de Deelnemers Instellingen pagina die je hier kan vinden: http://stats.distributed.net/participant/pedit.php.

Om toegang te krijgen tot deze pagina moet je een gebruikersnaam ingeven (je emailadres dat je in je client gebruikt en dat ook op de statistiekenpagina terugkomt). Daarnaast moet je ook een wachtwoord ingeven dat je hebt gekregen via een email. Als je nog geen wachtwoord hebt, kijk dan bij dit eerdere onderdeel voor informatie over hoe je dat wachtwoord kan krijgen.

We gaan ervan uit dat je nu terecht bent gekomen op de beveiligde pagina voor je deelnemersinstellingen. De volgende punten beschrijven de instellingen die je op die pagina kan maken:

 • Met de Non-Profit instelling kan je stemmen voor de non-profit organisatie die 60% van het prijzengeld ontvangt als een project door distributed.net met succes wordt afgerond. Om het iets eerlijker te maken geef je op die manier niet een (1) stem maar 1 stem voor iedere werkeenheid die je hebt teruggestuurd naar onze servers.
 • Met de List Mode instelling kan je de manier waarop je identiteit wordt weergegeven in de statsserver veranderen. De standaardinstelling is met je emailadres. Maar misschien geef je er wel de voorkeur aan dat je emailadres wordt verborgen. Als dat zo is, kan je naam ook verschijnen als de deelnemersnummer of als een naam die je zelf kiest in het veld Real Name iets lager op de pagina.
 • Je kunt in je Motto veld tekst ingeven die bovenaan je statistiekenpagina verschijnt.
 • De Friend #_ velden zijn bedoeld om deelnemers ID nummers in te geven van vrienden die je ook wilt laten verschijnen op je persoonlijke statistiekenpagina. Hun statistieken zullen verschijnen in een tabel met de titel 'Friends' onderaan je statistiekenpagina. Als je alle deelnemers ID nummers op 0 zet, verdwijnt die talbel weer van je persoonlijke statistiekenpagina.
 • De velden Real Name en Phone Number moet je invullen zodat we contact met je op kunnen nemen als je zo gelukkig mocht zijn om een van de wedstrijden van distributed.net te winnen. De gegevens uit die twee velden zullen volledig vertrouwelijk behandeld worden (let wel: je kan je 'Real Name' wel weer laten geven in de statistieken met de optie List me using my real name in het List Mode menu bovenaan je deelnemers instellingen pagina).
 • De onderdelen die verder op de pagina staan zijn bedoeld om distributed.net inzicht te geven in wie er nu eigenlijk meedoen aan gedistribueerde rekenprojecten en op welke manier we het beste nieuwe deelnemers zouden moeten werven.

Zorg ervoor dat je klikt op de knop Update my Information onderaan de pagina om je (nieuwe) instellingen op te slaan. De gemaakte veranderingen zouden snel daarna zichtbaar moeten zijn de in statistiekenpagina's.

Oude statistieken overhevelen naar een nieuwe account

Er is een optie aan de stats server toegevoegd om eerder gedaan werk op een oud mailadres over te hevelen ("retire") naar een nieuw mailadres. Zo kan je op een eenvoudige manier migreren van het ene mailadres naar het andere zonder statistieken te verliezen.

De "retire-to" optie kan je activeren in de persoonlijke instellingen pagina van je oude mailadres (je hebt ook het wachtwoord van je oude mailadres nodig). Op die pagina moet je klikken op de retire link en verder de instructies volgen.

Voordat je dat doet, moet je:

 • clients instellen op je nieuwe mailadres;
 • wachten tot je nieuwe mailadres voorkomt in de statistieken;
 • het wachtwoord kennen voor het mailadres waarvan je de statistieken wilt overhevelen

Lid worden van een team

Om lid te worden van een al bestaand team heb je een statistieken wachtwoord nodig. Om te weten te komen hoe je aan dat wachtwoord komt, kijk dan bij dit onderdeel van de statistieken tutorial.

Als je je statistieken wachtwoord hebt, dan moet je naar de statistiekenpagina voor het team waar je lid van wilt worden gaan. Om lid te worden klik je op de link "I want to join this team" onderaan de pagina. Er wordt je dan gevraagd om je mailadres en je wachtwoord in te geven. Als je deze informatie hebt gegevens, dan ben je lid van dat team. Vanaf de volgende statistiekenupdate zal jouw werk worden meegeteld voor dat team. Als je nog geen lid geweest bent van een team, zal al je werk bij het team opgeteld worden. Als je al lid was van een ander team, alleen het werk vanaf het moment dat je van team veranderd bent. Je oude team zal dus geen werk verliezen.

Een team maken

Je kunt een nieuw team aanmaken door te klikken op de link "Create a new Team" op een statistiekenpagina. Daarna kan de de aanwijzingen volgen om een nieuw team te maken.

Denk eraan dat nieuwe teams niet zichtbaar zijn in de statistieken totdat er tenminste een (1) deelnemer lid is geworden en er een update van de statistieken is geweest. Als je dus hebt besloten een nieuw team aan te maken, dan moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk lid wordt van het team. Dit kan je doen met behulp van het teamnummer dat je te weten komt tijdens het aanmaken van het team. Anders heb je wel een team gemaakt, maar weet je niet hoe je er lid van moet worden, omdat je het nummer niet meer weet. En als er geen leden van het team zijn, is het team ook niet zichtbaar in de teamstatistieken...

Andere statistiekenopties

Er zijn ook andere statistieken beschikbaar dan voor een deelnemer of voor een team.

 • De Participating Countries (deelnemende landen) link in de koptekst van iedere projectpagina geeft je een overzicht van hoeveel deelnemers ieder land heeft en hoeveel landen er deelnemen. Deze cijfers geven alleen de statistieken weer van deelnemers die ook werkelijk hun land hebben ingegeven op hun persoonlijke statistiekenpagina.
 • De CPU/OS Distribution (systeem software) link in de koptekst van iedere projectpagina geeft je een overzicht van welks typen computers er bijdragen aan de projecten van distributed.net.