Projecten

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

Huidige Projecten

RC5-72

Na eerder RC5-56 en RC5-64 succesvol volbracht te hebben zetten we de volgende stap naar de -72 variant van dit versleutelingsalgoritme! Meer informatie is voorhanden op de RC5 Project Pagina.

Optimale 25 Merk Golomb Rulers

In feite is een Golomb Ruler een wiskundige term die wordt gegeven aan een reeks gehele getallen bij welke geen twee paren getallen hetzelfde verschil hebben. Een Optimal Golomb Ruler (OGR) is zoals elke andere meetlat, maar elk merkteken is zo geplaatst dat geen twee paar merktekens dezelfde afstand bepalen. OGR's hebben veel toepassingen; voor meer informatie en de status van het project, bezoek je best onze pagina's over onze OGR-wedstrijd.

Mogelijke Projecten

RSA Prime Factoring

De onbekwaamheid om grote samengestelde getallen to ontbinden in hun priem factoren is een van de veronderstellingen die ten grondslag liggen van vele versleutelingssystemen. RSA Labs sponsort een reeks uitdagingen om steeds grotere getallen to ontbinden, elk met een toenemende prijzenpot.

Fermat-getallen

Factor fermat-getallen.

Elliptic Curve Cryptosystem (ECC)

Nog een cryptografische uitdaging.

Vorige Projecten

Optimale 24 Merk Golomb Rulers

In feite is een Golomb Ruler een wiskundige term die wordt gegeven aan een reeks gehele getallen bij welke geen twee paren getallen hetzelfde verschil hebben. Een Optimal Golomb Ruler (OGR) is zoals elke andere meetlat, maar elk merkteken is zo geplaatst dat geen twee paar merktekens dezelfde afstand bepalen. OGR's hebben veel toepassingen; voor meer informatie en de status van het project, bezoek je best onze pagina's over onzeOGR-wedstrijd.

RC5-64:

distributed.net's langst lopende project is de RC5-64 uitdaging.

CS-Cipher Challenge:

De CS-Cipher Challenge was georganiseerd door CS Communications & Systems kon een jaar duren; tot 17 maart 2000. distributed.net vond de juiste sleutel op 16 januari 2000 na minder dan twee maanden en het controleren van meer dan 98% van alle mogelijke sleutels! Deze uitdaging was bedoeld om aan te tonen hoe zwak 56-bit encryptie is als er een 'brute force attack' op wordt ondernomen.

DES-III

Dit project begon op 13 januari 1999 om 9u PST. We voltooiden het succesvol na 22.5 uur met de hulp van de Deep Crack custom DES cracker van EFF. We wonnen hierbij de 10.000 dollar. Voor meer informatie kan u terecht op onze DES-III website.

DES II-2:

Zoals zijn voorganger was DES-II-2 in tijd beperkt. Deze keer waren we echter niet in staat de sleutel te vinden vooraleer Electronic Frontier Foundation de boodschap "It's time for those 128-, 192-, and 256-bit keys" vond door gebruik te maken van hun speciale hardware.

DES II-1:

De DES II-1 uitdaging was een wedstrijd die in tijd beperkt werd. Op 13 jan 1998 werd begonnen en op 24 februari 1998 toonde sleutel 76 9E 8C D9 F2 2F 5D EA ons de boodschap "The unknown message is: Many hands make light work."

RC5-56:

RC5-56 werd beëindigd op 22 oktober 1997 met de aankondiging dat sleutel 0x532B744CC20999 de boodschap "The unknown message is: It's time to move to a longer key length" bevatte.