Hur du kan hjälpa till

From distributed.net
Jump to navigationJump to search

Hur du kan hjälpa till

Läs på lite om vad projektet går ut på, och tanka sedan hem den rätta klienten för just det operativsystem och den typ av dator du använder. Om du installerar klienten på en maskin på ditt jobb, se givetvis till att du har systemadministratörens eller chefens tillåtelse.

Hur fungerar det hela?

När klientprogrammet körs, kommer det att kontakta en av våra servrar och din dator kommer att få ett antal block med nycklar att testa utifall någon av dem är lösningen på problemet vi försöker lösa. Standardstorleken på ett block är 2^32 nycklar; de flesta datorer kan söka igenom ett block på ca 30 minuter, men det beror givetvis på hur snabb dator du har. Ju fler datorer vi har som samarbetar och gör samma sak, desto snabbare kommer vi närmare lösningen. Varje maskin med någon form av internetkoppling fungerar. Kom ihåg att fråga systemadministratören om du kör klienten på en delad maskin, t.ex. en server, på ditt jobb. Klienten ska normalt sett inte störa andra program på maskinen, men som sagt - fråga först!

Mailinglistor

Om du vill ha mer information om klienterna eller om arbetet inom distributed.net, prenumerera på någon av våra mailinglistor. Se vilka mailinglistor som finns på vår mailinglistesida. Vi rekommenderar att du åtminstone prenumererar på vår annonseringslista, genom vilken vi skickar ut viktig information då och då. Alla diskussioner sker på engelska.

Internet Relay Chat

Om du behöver mer assistans är du välkommen till vår IRC-kanal. Se på IRC-sidan för mer detaljer.

Frequently Asked Questions

Nu har vi en FAQ upplagd som handhar många frågor som folk har frågat om. Vi ber dig att titta igenom den så din fråga inte redan är besvarad, innan du ställer frågor till oss.

Internationell hjälp

Om du vill ställa frågor på ditt eget modersmål till någon, besök vår Regionala supportsida. Vi har frivilliga i de flesta länder som kan svara på frågor via email om du skulle behöva.

Bidrag

Besök vår bidrags- och donations-sida här.

Slogans

Har du en idé till en slogan om våra tävlingar? I så fall, besök slogan-sidan och lämna ditt bidrag!

Skapa en banner

Är du konstnärligt lagd? Kanske skulle du vilja hjälpa till att i vår marknadsföring om våra projekt, genom att skapa en banner? Här är de vi använder just nu: Banner-index. Om du tror att du kan skapa en bra banner, skicka oss ditt bidrag så kan vi använda den till att försöka attrahera fler människor till våra projekt! Detaljer finns på banner-index-sidan ovan.

Webb-annonser

Surfa till "Hur man blir en cool dude" och se hur du kan lägga till en banner till dina webbsidor för att marknadsföra våra projekt. Dessutom ser din webbsida ju mycket coolare ut med en banner, eller hur? ;-)

Lagarbete

För att göra saker och ting mer intressant, har många människor valt att arbete tillsammans som ett lag istället för individuellt. Om du vill gå med i ett lag, kan du hitta mer information om hur det går till här: Lista över aktiva lag. Lagen har ofta som gemensam nämnare specifika operativsystem eller hårdvaruplattformar och inom laget kan man då också ge expertsupport om hur det är att köra klienten på just det specifika systemet.

Rekrytering

Det mest viktiga av allt: Berätta för dina vänner, rekrytera fler datorer! Ju fler desto bättre!